Publikavimo data: 2024-04-17
Naminiai šokoladiniai zefyrai
Pagrindinė naminių šokoladinių zefyrų savybė - juose yra tik baltymų ir angliavandenių. Tuo jie skiriasi nuo kitų desertų, kuriuose yra ir riebalų. Be to, skanėste yra nemažai gliukozės, kuri teigiamai veikia smegenų veiklą. Šokoladinių zefyrų, paruoštų namuose, sudėtyje tik natūralūs produktai: obuoliai, kiaušinio baltymas, citrinos sultys ir kartaus šokolado glajus.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių tyrę. Supjaustytus obuolius kepkite orkaitėje 20-30 minučių. Nuluptus obuolius nulupkite, sutarkuokite į tyrę, suberkite cukraus pudrą ir vanilę. Palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite agar-agarą. Į puodą supilkite vandenį, supilkite citrinos sultis, suberkite agarą, išmaišykite ir palikite 1 valandą brinkti.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Po valandos puodą su agaru statykite ant ugnies ir beveik užvirinkite. Suberkite sirupui paruoštą cukrų. Nuolat maišykite, kol cukrus ištirps. Leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Suderinkite produktus. Išplakite obuolių padažą mikseriu, įmaišykite kiaušinio baltymą. Nenustodami plakti plona srovele supilkite atvėsusį sirupą. Plakite iki baltų, purių putų. Masė turėtų padvigubėti.
Žingsnis 5
Paruoškite zefyrus. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu formuokite zefyrus. Palikite zefyrus džiūti 24 valandas.
Žingsnis 6
Paruoškite glajų. Po 24 valandų vandens vonelėje ištirpinkite karštąjį šokoladą. Panardinkite zefyrus į šokoladą, išimkite ir leiskite šokolado pertekliui nubėgti. Dėkite ant pergamento ir leiskite sustingti.
Kategorijos