Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis grietinėlės pyragas su sūriu ir kalendromis
Įlankos pyragas su sūriu ir kalendra - gana skanus ir apetitą žadinantis patiekalas, gaminamas nuo senovės Rusijoje. Pyragas kepamas iš įvairių rūšių tešlos - smėlinės, mielinės, sluoksniuotos arba neraugintos. Pyragas turi didelę maistinę vertę.
Žingsnis 1
Kiaušinį supilkite į dubenį ir suplakite. Supilkite kefyrą į dubenį su kiaušiniu, druska ir vėl išmaišykite. Persijokite miltus ir sodą, tada supilkite juos į dubenį su kiaušiniu ir išmaišykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, smulkintas žoleles ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite. Pusę tešlos supilkite į aliejumi pateptą kepimo indą.
Žingsnis 2
Tolygiai paskirstykite sūrio įdarą. Ant viršaus atsargiai supilkite likusią tešlą. Ji turėtų uždengti visą įdarą. Pašaukite pyragą į 180 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių, kol tešla paviršiuje taps auksinė.
Kategorijos