Publikavimo data: 2025-08-18
Naminis kalakutienos terinas su pistacijomis ir kaparėliais
Terinas - prancūziškas patiekalas iš daržovių ir mėsos. Jis dažnai lyginamas su paštetu, tačiau terinas yra vyniotinis. Terrine iš kalakutienos su pistacijomis ir kaparėliais yra patiekalas, kuris lengvai papuoš bet kokį stalą.
Žingsnis 1
Krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Atskirkite šlaunelių mėsą nuo kaulo ir sumalkite mėsmale. Į maltą mėsą įmaišykite grietinėlę, kiaušinį, pipirus, filė, krakmolą ir prieskonius. Išmaišykite. Nulupkite ir susmulkinkite pistacijas. Nusausinkite kaparėlius ir sudėkite juos į faršą. Formą išklokite folija, išdėliokite šoninę, sudėkite faršą ant šoninės ir gerai prispauskite. Uždenkite folija. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 90 minučių. Išimkite iš orkaitės ir nusausinkite, atsargiai apverskite ant lėkštės.
Kategorijos