Publikavimo data: 2024-06-15
Naminis khinkali su ėriena ir jautiena
Vieną dieną parduotuvėje nusipirkau khinkali ir nusprendžiau, kad turėčiau pabandyti jį pasigaminti namuose. Šio recepto mane išmokė draugė.
Žingsnis 1
Sumalkite ėrieną ir jautieną mėsmale. Maltą mėsą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir supilkite mėsos sultinį.
Žingsnis 2
Miltus persijokite į atskirą dubenį ir dubens viduryje padarykite duobutę, tada supilkite druską ir vandenį.
Žingsnis 3
Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite į miltus.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą, iškočiokite ją į rutulį, uždenkite audiniu ir atidėkite 30 minučių.
Žingsnis 5
Dar kartą išminkykite tešlą ir iškočiokite. Svarbu, kad tešla būtų plona. Iš tešlos išpjaukite apskritimus. Jų skersmuo turėtų būti apie 9-10 cm.
Žingsnis 6
Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dėkite maltos mėsos ir patraukite kraštus, kad susidarytų klostės.
Žingsnis 7
Maišelio viršuje suformuokite vadinamąją uodegą, pakelkite ją į viršų ir laikykite pakeltą aukštyn. Nupjaukite uodegos kraštą.
Žingsnis 8
Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite jį ir sudėkite hinkali. Po kurio laiko hinkali išplauks. Po to palaukite apie 6-7 minutes, kol visiškai išvirs.
Žingsnis 9
Iškeptą khinkali išdėliokite lėkštėse.
Kategorijos