Publikavimo data: 2024-06-22
Naminis kumpis yra sveikas
Naminis kumpis, kaip ir parduotuvėje, be konservantų, kvapiųjų medžiagų ir kitų kenksmingų medžiagų. Jį galite drąsiai duoti vaikams. Šaldytuve jis išsilaiko 2-3 dienas, tačiau suvalgomas daug greičiau.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles supjaustykite kubeliais ir valandai padėkite į šaldytuvą. Kiek įmanoma atšaldykite vandenį šaldiklyje
Žingsnis 2
Į mėsą įberkite abiejų rūšių druskos, česnako ir vandens ir 10-15 minučių gerai minkykite rankomis, kol mėsa taps lipni. Vanduo ir vištienos riebalai turėtų emulguotis.
Žingsnis 3
Paruoštą mišinį įdėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.
Žingsnis 4
Paruoškite baltyminį apvalkalą (priklauso nuo mėsos skersmens ir kiekio). Šiuo atveju - 2 gabalėliai bilkozino po 35 mm ilgio (9 mm skersmens). Galus suriškite virvele ir masę tvirtai įdarykite. Likusius galus suriškite.
Žingsnis 5
Sudėkite dešreles į didelį puodą su vandeniu ir maždaug valandą kaitinkite vandenį iki 37°, kad dešrelių viduje būtų vienoda temperatūra. Vandenį pašildykite iki 78° ir virkite tokioje temperatūroje 1 val. 10 min. Temperatūros nedidinkite.
Žingsnis 6
Tada išimkite kepinius, panardinkite juos į šaltą vandenį ir laikykite, kol visiškai atvės. Atvėsusius kepinius 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos