Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis plovas su grietinėlės padažu
Yra daug populiarių ir vertų dėmesio plovo gaminimo variantų. Pagal šį receptą paruoštas plovas būna ne tik sultingas ir pikantiškas, bet ir švelnus, nes ruošiant marinatą ir padažą naudojamas jogurtas. Toks patiekalas gali papuošti ne tik pietų, bet ir šventinį stalą. Plovui gaminti naudokite riebią mėsą, tiks kiauliena arba aviena.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką. Sumaišykite jį su pipirais ir citrinų sėklomis. Išmaišykite. Į mišinį įpilkite 600 g jogurto, sudėkite mėsos gabalėlius ir druską. Išmaišykite. Marinuokite mėsą šaldytuve dvi valandas.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite kubeliais arba ketvirčiais. Keptuvėje įkaitinkite 100 ghee. Kepkite svogūną aliejuje 5-7 minutes, kol taps auksinis.
Žingsnis 3
Iškeptus svogūnus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius.
Žingsnis 4
Gilioje keptuvėje įkaitinkite 200 g ghi. Minutę pakepinkite lauro lapus aliejuje.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite mėsą kartu su marinatu, pasūdykite. Sumažinkite ugnį ir kepkite mėsą 45 minutes.
Žingsnis 6
Nuplautus ryžius užpilkite vandeniu ir virkite, kol išvirs iki pusės.
Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite krapus. Padažą paruoškite atskirame dubenyje. Sumaišykite 150 ml vandens, 4 valgomuosius šaukštus lydyto sviesto, 100 g jogurto, krapus, druską ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Pusiau išvirtus ryžius sudėkite ant mėsos, nemaišydami. Patiekalą užpilkite padažu, pabarstykite kepintais svogūnais. Uždenkite plovą dangčiu ir, sumažinę ugnį iki minimumo, virkite ant silpnos ugnies dar 35-40 minučių.
Kategorijos