Naminis plovas su grietinėlės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminis plovas su grietinėlės padažu

Yra daug populiarių ir vertų dėmesio plovo gaminimo variantų. Pagal šį receptą paruoštas plovas būna ne tik sultingas ir pikantiškas, bet ir švelnus, nes ruošiant marinatą ir padažą naudojamas jogurtas. Toks patiekalas gali papuošti ne tik pietų, bet ir šventinį stalą. Plovui gaminti naudokite riebią mėsą, tiks kiauliena arba aviena.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
248 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 5/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Naminis plovas su grietinėlės padažu Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką. Sumaišykite jį su pipirais ir citrinų sėklomis. Išmaišykite. Į mišinį įpilkite 600 g jogurto, sudėkite mėsos gabalėlius ir druską. Išmaišykite. Marinuokite mėsą šaldytuve dvi valandas.

Žingsnis 2

Naminis plovas su grietinėlės padažu Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite kubeliais arba ketvirčiais. Keptuvėje įkaitinkite 100 ghee. Kepkite svogūną aliejuje 5-7 minutes, kol taps auksinis.

Žingsnis 3

Naminis plovas su grietinėlės padažu Žingsnis 3
Iškeptus svogūnus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius.

Žingsnis 4

Naminis plovas su grietinėlės padažu Žingsnis 4
Gilioje keptuvėje įkaitinkite 200 g ghi. Minutę pakepinkite lauro lapus aliejuje.

Žingsnis 5

Naminis plovas su grietinėlės padažu Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite mėsą kartu su marinatu, pasūdykite. Sumažinkite ugnį ir kepkite mėsą 45 minutes.

Žingsnis 6

Naminis plovas su grietinėlės padažu Žingsnis 6
Nuplautus ryžius užpilkite vandeniu ir virkite, kol išvirs iki pusės.

Žingsnis 7

Naminis plovas su grietinėlės padažu Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite krapus. Padažą paruoškite atskirame dubenyje. Sumaišykite 150 ml vandens, 4 valgomuosius šaukštus lydyto sviesto, 100 g jogurto, krapus, druską ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Naminis plovas su grietinėlės padažu Žingsnis 8
Pusiau išvirtus ryžius sudėkite ant mėsos, nemaišydami. Patiekalą užpilkite padažu, pabarstykite kepintais svogūnais. Uždenkite plovą dangčiu ir, sumažinę ugnį iki minimumo, virkite ant silpnos ugnies dar 35-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos