Publikavimo data: 2024-02-01
Naminis pomidorų padažas žiemai receptas
Paprastas pomidorų padažas žiemą bet kurį patiekalą padarys sodresnį ir skanesnį. Jį taip pat galima naudoti kaip padažą mėgstamoms sriuboms, pavyzdžiui, barščiams ar sriubai. Šį patiekalą paruošti labai paprasta ir greita. Daugiausia laiko užimantis recepto veiksmas - stiklainių pasterizavimas.
Žingsnis 1
Prieš pradėdami gaminti nepamirškite patikrinti visų reikiamų ingredientų ir pasiruošti darbinį paviršių. Nuplaukite pomidorus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, nulupkite česnaką.
Žingsnis 2
Stiklainius būtina įdėti į orkaitę, kad jie būtų sterilizuoti. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Laikykite stiklainius ir dangtelius orkaitėje 13-15 minučių.Sterilizuoti reikia likus 2 valandoms iki konservavimo.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite dideliais griežinėliais.
Žingsnis 4
Nulupkite česnako skilteles ir supjaustykite jas griežinėliais.
Žingsnis 5
Susmulkinkite pomidorus ir česnakus trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Supilkite padažą į puodelį, pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 7
Pomidorų padažas puikiai dera su makaronais, ryžiais ir bet kurios kitos rūšies grūdais.
Kategorijos