Publikavimo data: 2024-06-08
Žiemos prieskoniais pagardinti krienai
Krienų šaknis buvo renkama nuo seniausių laikų. Ji buvo naudojama kaip antibakterinių savybių turintis prieskonis. Dabar yra daugybė receptų, leidžiančių namuose pasigaminti skanų ir sveiką užkandį. Į tarkuotus krienus dedama pomidorų, česnakų, graikinių riešutų. Paprastas klasikinis krienų pagardų žiemai receptas stiklainiuose reiškia paruošimą be sterilizacijos ir virimo.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską, įberkite cinamono ir gvazdikėlių. Užvirinkite, atvėsinkite, supilkite actą. Uždenkite dangčiu ir palikite 24 valandoms.
Žingsnis 2
Susmulkinkite krienus. Nuluptą krienų šaknį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir susmulkinkite virtuviniu kombainu.
Žingsnis 3
Išsaugokite krienus. Sumaišykite susmulkintus krienus su marinatu ir išmaišykite. Sudėkite į mažus stiklainius, užsukite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos