Publikavimo data: 2024-06-16
Saldžiarūgštis pikantiškas sacebeli padažas žiemai
Gruzijos sacebeli padažas yra vienas populiariausių padažų šalyje. Nenuostabu, kad jis pelnė meilę ir mūsų šalyje, nes jį galima patiekti su visais patiekalais, kurių skonį jis stebėtinai sustiprina ir nuspalvina aromatais. Sacebeli galima paruošti ir laikyti iki pavasario. Atidarytas padažo indelis visada pravers, patiekalams suteiks pikantiškų, aštrių, aštrių natų, primins vasarą su jos gausiomis dovanomis. Žiemą jie slepiami stiklainiuose, kaip ir šis padažas.
Žingsnis 1
Supjaustykite pomidorus ir saldžiąsias paprikas gabalėliais, tinkamais maišytuvui. Sudėkite juos į dubenį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Atskirame skirtuke susmulkinkite karčiąsias paprikas ir žoleles. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba perbraukite per presą.
Žingsnis 2
Į puodą sudėkite supjaustytas paprikas ir pomidorus ir troškinkite 30 minučių. Suberkite druską, cukrų, kalendrą ir virkite dar 15-20 minučių. Tada sudėkite susmulkintas žoleles ir aštriąsias paprikas ir išvirkite padažą iki norimo tirštumo.
Žingsnis 3
Įdėkite sutrintą česnaką. Pavirkite kelias minutes ir supilkite į paruoštus sausus stiklainius. Užsukite dangtelius.
Kategorijos