Publikavimo data: 2024-03-25
Pesto padažas žiemai
Pesto padažo receptas pirmą kartą pasirodė 1863 m. Ligūrijos gastronomijos knygos puslapiuose. Tačiau italai įsitikinę, kad šis receptas žinomas nuo Senovės Romos laikų. Reikėtų pažymėti, kad klasikiniam naminiam pesto padažui pagaminti reikia marmurinio skiediklio ir medinio grūstuvo.
Žingsnis 1
Paruoškite klasikinį pesto padažą. Į smulkintuvą arba blenderį sudėkite bazilikų lapelius, česnaką, 3/4 kedro riešutų ir pusę parmezano. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir susmulkinkite iki tyrės konsistencijos.
Žingsnis 2
Pasigaminkite naminių konservų. Perpilkite paruoštą pesto padažą į puodą ir pastatykite ant kaitlentės. Sudėkite likusį sūrį ir kedro riešutus. Užvirinkite ant vidutinės ugnies. Toliau virkite pesto dar 5 minutes. Perpilkite į sterilius stiklainius ir užsukite.
Kategorijos