Žaliasis bazilikų padažas žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Žaliasis bazilikų padažas žiemai

Užšaldžius bazilikai praranda išvaizdą ir skonį. Norėdami išsaugoti žalumynus iki šaltųjų metų, žiemai paruoškite bazilikų žaliojo padažo. Tai labai apetitiškas ir pikantiškas padažas. Jis ruošiamas pridėjus graikinių riešutų. Produktų skaičius recepte apskaičiuotas vienam 0,5 litro talpos stiklainiui. Jei reikia, ingredientų skaičių galima padidinti.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
376 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
35 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žaliasis bazilikų padažas žiemai Žingsnis 1
Paruoškite žaliųjų bazilikų padažą. Į sausą keptuvę suberkite riešutus. Maišydami kepkite 5-7 minutes. Tada sumalkite į trupinius trintuvu kartu su bazilikais ir česnakais. Šį mišinį sumaišykite su 2,5 valgomojo šaukšto acto (25 ml), 4 valgomaisiais šaukštais aliejaus (68 g) ir druska. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Žaliasis bazilikų padažas žiemai Žingsnis 2
Žaliąjį padažą sudėkite į stiklainį, kad galėtumėte ilgai laikyti. Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį. Pripildykite stiklainį padažo, užpilkite 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus (8 g) ir 0,5 šaukštelio acto (2,5 ml). Sandariai užsukite dangtelį ir padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos