Publikavimo data: 2024-06-08
Žaliasis bazilikų padažas žiemai
Užšaldžius bazilikai praranda išvaizdą ir skonį. Norėdami išsaugoti žalumynus iki šaltųjų metų, žiemai paruoškite bazilikų žaliojo padažo. Tai labai apetitiškas ir pikantiškas padažas. Jis ruošiamas pridėjus graikinių riešutų. Produktų skaičius recepte apskaičiuotas vienam 0,5 litro talpos stiklainiui. Jei reikia, ingredientų skaičių galima padidinti.
Žingsnis 1
Paruoškite žaliųjų bazilikų padažą. Į sausą keptuvę suberkite riešutus. Maišydami kepkite 5-7 minutes. Tada sumalkite į trupinius trintuvu kartu su bazilikais ir česnakais. Šį mišinį sumaišykite su 2,5 valgomojo šaukšto acto (25 ml), 4 valgomaisiais šaukštais aliejaus (68 g) ir druska. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Žaliąjį padažą sudėkite į stiklainį, kad galėtumėte ilgai laikyti. Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį. Pripildykite stiklainį padažo, užpilkite 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus (8 g) ir 0,5 šaukštelio acto (2,5 ml). Sandariai užsukite dangtelį ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos