Naminis pomidorų padažo receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Naminis pomidorų padažo receptas

Pomidorų padažas yra neįtikėtinai universalus produktas. Jo dedama į sriubas, makaronus, troškinius, kepsnius ir tiesiog tepama ant duonos. Pirktiniai pomidorų padažai dažnai nepateisina pirkėjo lūkesčių, tada į pagalbą ateina daugybė naminių receptų, kurie parduotuvinius analogus pranoksta ne tik skoniu, bet ir ekonomiškumu.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
43 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis pomidorų padažo receptas Žingsnis 1
Nuo pomidorų pašalinkite odelę. Tam juos panardinkite į verdantį vandenį maždaug 60 sekundžių, tada iš karto išimkite ir minutę palaikykite lediniame vandenyje. Odelė nusilups pati.

Žingsnis 2

Naminis pomidorų padažo receptas Žingsnis 2
Stambiais kubeliais supjaustykite pomidorus ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Suplakite iki vientisos masės, tada pertrinkite mišinį per sietelį, kad neliktų sėklų.

Žingsnis 3

Naminis pomidorų padažo receptas Žingsnis 3
Nulupkite aitriąsias paprikas ir supjaustykite jas bei svogūną stambiais gabalėliais. Petražoles susmulkinkite peiliu. Atskirai sutrinkite aitriąsias paprikas blenderiu ir tyrę supilkite į pomidorus.

Žingsnis 4

Naminis pomidorų padažo receptas Žingsnis 4
Iš slyvų pašalinkite kauliukus ir minkštimą sutrinkite blenderiu. Slyvų tyrę supilkite į kitus ingredientus. Viską supilkite į puodą, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir virkite apie 90 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 5

Naminis pomidorų padažo receptas Žingsnis 5
Peiliu susmulkinkite česnaką ir suberkite į padažą. Suberkite cukrų, druską ir pipirus, gerai išmaišykite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 90 minučių, retkarčiais pamaišydami. Po pusantros valandos įpilkite į padažą acto, vėl užvirinkite ir virkite dar 15 minučių.

Žingsnis 6

Naminis pomidorų padažo receptas Žingsnis 6
Kol padažas verda, sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Įdėkite juos į puodą su verdančiu vandeniu ir palaikykite apie 15 minučių, tada atsargiai išimkite ir padėkite ant šviežio rankšluosčio, kad išdžiūtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos