Publikavimo data: 2024-06-16
Naminis pomidorų padažo receptas
Pomidorų padažas yra neįtikėtinai universalus produktas. Jo dedama į sriubas, makaronus, troškinius, kepsnius ir tiesiog tepama ant duonos. Pirktiniai pomidorų padažai dažnai nepateisina pirkėjo lūkesčių, tada į pagalbą ateina daugybė naminių receptų, kurie parduotuvinius analogus pranoksta ne tik skoniu, bet ir ekonomiškumu.
Žingsnis 1
Nuo pomidorų pašalinkite odelę. Tam juos panardinkite į verdantį vandenį maždaug 60 sekundžių, tada iš karto išimkite ir minutę palaikykite lediniame vandenyje. Odelė nusilups pati.
Žingsnis 2
Stambiais kubeliais supjaustykite pomidorus ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Suplakite iki vientisos masės, tada pertrinkite mišinį per sietelį, kad neliktų sėklų.
Žingsnis 3
Nulupkite aitriąsias paprikas ir supjaustykite jas bei svogūną stambiais gabalėliais. Petražoles susmulkinkite peiliu. Atskirai sutrinkite aitriąsias paprikas blenderiu ir tyrę supilkite į pomidorus.
Žingsnis 4
Iš slyvų pašalinkite kauliukus ir minkštimą sutrinkite blenderiu. Slyvų tyrę supilkite į kitus ingredientus. Viską supilkite į puodą, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir virkite apie 90 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Peiliu susmulkinkite česnaką ir suberkite į padažą. Suberkite cukrų, druską ir pipirus, gerai išmaišykite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 90 minučių, retkarčiais pamaišydami. Po pusantros valandos įpilkite į padažą acto, vėl užvirinkite ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 6
Kol padažas verda, sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Įdėkite juos į puodą su verdančiu vandeniu ir palaikykite apie 15 minučių, tada atsargiai išimkite ir padėkite ant šviežio rankšluosčio, kad išdžiūtų.
Kategorijos