Publikavimo data: 2025-08-18
Naminis ratatouille lėtoje viryklėje
Prancūzai labai mėgsta daržovių patiekalus: daržovės troškinamos, kepamos, skrudinamos, kepamos, troškintos ir kt. Į jas dedama įvairiausių padažų ir padažų, atitinkančių kiekvieną skonį ir spalvą. Jei kalbame apie prancūzų virtuvę, negalime nepaminėti tokio garsaus patiekalo kaip ratatouille. Ratatouille anksčiau buvo laikomas neturtingų ūkininkų patiekalu, kuris vasarą buvo gaminamas iš turimų daržovių. Tuo metu žmonės negalėjo įsivaizduoti, kad šiandien ratatouille bus pripažintas vienu iš labiausiai patiekiamų patiekalų daugelyje pasaulio restoranų.
Žingsnis 1
Į multicookerį įpilkite 2/3 alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūną, morką ir salierą. Kepimo režimu troškinkite daržoves, kol suminkštės. Į tą pačią vietą sudėkite tarkuotus pomidorus ir smulkintą papriką. Toliau troškinkite apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite mišinį į trintuvą, suberkite bazilikus, druską ir pipirus. Sumaišykite iki vientisos masės. Sudėkite padažą atgal į multicookerį ir išlyginkite. Ant šonkauliukų sudėkite daržovių griežinėlius: cukiniją, baklažaną, cukiniją, pomidorą. Laikykitės sekos.
Žingsnis 3
Į maišytuvo dubenį sudėkite česnaką, likusį alyvuogių aliejų, Provanso žoleles ir druską. Gerai sumaišykite. Užpilkite padažą ant daržovių ir kepkite ratatouille kepimo režimu "Kepti" apie 35 minutes.
Kategorijos