Publikavimo data: 2024-06-09
Naminis sūrio apkepas su dešrelėmis
Pagrindinis šio patiekalo ingredientas - sūris. Kadangi nuo jo priklauso paruošto troškinio skonis, būtina įsigyti šviežio ir skanaus sūrio. Kuo jis riebesnis, tuo labiau ištemptas bus pjūvis. O traškią sūrio plutelę ant apkepo įvertins ne tik pieno produktų mėgėjai, bet ir vaikai.
Žingsnis 1
Paimkite tarkuotas bulves ir sumaišykite su žaliais kiaušiniais ir svogūnais. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, naudokite mėgstamus prieskonius, kad dar labiau išryškėtų patiekalo skonis. Ištepkite formą aliejumi ir sudėkite į ją pusę bulvių masės.
Žingsnis 2
Atskirai išimkite dešreles ir užklokite jas sūrio griežinėliais. Tada ant kepimo indo tolygiai išdėliokite paruoštas dešreles ir trečiu sluoksniu sudėkite likusias bulves. Pašaukite į orkaitę 30-40 min. arba kol atsiras būdinga auksinė plutelė. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos formą išimkite iš orkaitės.
Žingsnis 3
Nekeiskite orkaitės temperatūros. Ji turėtų siekti 180 ℃. Atskirame dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinius ir grietinę. Padenkite apkepą sūrio mišiniu ir pašaukite indą į orkaitę kepti. Prieš patiekdami patiekalą pabarstykite petražolėmis ir patiekalą patiekite formoje, kurioje buvo kepamas apkepas.
Kategorijos