Publikavimo data: 2024-06-23
Naminis sūris
Sūris yra puikus priedas prie pagrindinio patiekalo. Sūris gali paversti paprastą duoną skaniu užkandžiu, taip pat jis gali būti puikus priedas prie gėrimų, pvz., vyno.
Žingsnis 1
: Paruošimui paimkite 2 litrų talpos puodą, supilkite į jį pieną ir iš karto įberkite druskos. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite šakute. Į kiaušinius supilkite grietinę ir išplakite. Užvirinkite pieną, kai tik jis pradės virti, plona srovele supilkite kiaušinius ir grietinę ir išmaišykite. Viską užvirinkite, leiskite visam mišiniui ant silpnos ugnies virti 5 minutes.
Žingsnis 2
Iš karto paruoškite sietą ir uždenkite jį sūrmaišiu. Visą mišinį supilkite į sietą su sūrmaišiu ir padėkite jį ant keptuvės ar dubens, kad išrūgos nutekėtų. Kai išrūgos nutekės, suvyniokite marlę į maišelį, ant viršaus uždėkite lėkštę ir uždėkite presą. Palikite visą struktūrą per naktį šaltoje vietoje.
Kategorijos