Naminis sūris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Naminis sūris

Sūris yra puikus priedas prie pagrindinio patiekalo. Sūris gali paversti paprastą duoną skaniu užkandžiu, taip pat jis gali būti puikus priedas prie gėrimų, pvz., vyno.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Naminis sūris Žingsnis 1
: Paruošimui paimkite 2 litrų talpos puodą, supilkite į jį pieną ir iš karto įberkite druskos. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite šakute. Į kiaušinius supilkite grietinę ir išplakite. Užvirinkite pieną, kai tik jis pradės virti, plona srovele supilkite kiaušinius ir grietinę ir išmaišykite. Viską užvirinkite, leiskite visam mišiniui ant silpnos ugnies virti 5 minutes.

Žingsnis 2

Naminis sūris Žingsnis 2
Iš karto paruoškite sietą ir uždenkite jį sūrmaišiu. Visą mišinį supilkite į sietą su sūrmaišiu ir padėkite jį ant keptuvės ar dubens, kad išrūgos nutekėtų. Kai išrūgos nutekės, suvyniokite marlę į maišelį, ant viršaus uždėkite lėkštę ir uždėkite presą. Palikite visą struktūrą per naktį šaltoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
keptas maistas, užkandžiai, karšti užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, sūrio užkandžiai, receptų knyga

Kategorijos