Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis triušienos filė terinas, veršienos maltinukai su pistacijomis
Plaktos grietinėlės, uogų ir sausainių desertas - šis patiekalas nustebins kiekvieną svečią ar vaikus. Plakta grietinėlė puikiai dera su šokoladiniais sausainiais ir uogomis. Atrodo, kad grietinėlė šį desertą persmelkia savo švelnumu, aromatu ir išskirtiniu skoniu. Konjakas desertą padaro sultingesnį ir elegantiškesnį. Grietinėlėje taip pat yra daug naudingų medžiagų. Jos atkuria lipidų apykaitą, normalizuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina kraujagyslių būklę.
Žingsnis 1
Paruoškite gilų dubenį ir sudėkite į jį triušienos filė. Sudėkite itališkų žolelių mišinį, druską, pipirus, vyną ir brendį. Gerai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą per naktį.
Žingsnis 2
Paruoškite keptuvę be aliejaus ir 6 minutes kepkite pistacijas. Tada sudėkite jas į dubenį ir 3 min. užpilkite verdančiu vandeniu. Pistacijas nusausinkite ir nulupkite nuo odelės.
Žingsnis 3
Paruoškite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir sviestu ir įkaitinkite. Sudėkite svogūnus, druską ir pipirus. Kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite česnaką ir kepkite 40 sekundžių. Perkelkite svogūną į lėkštę ir palikite.
Žingsnis 4
Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies 3 minutes pakepinkite kepenėles. Paruoškite maltos mėsos faršą. Paruoškite gilų dubenį, į jį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir grietinėlę. Kruopščiai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 5
Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį. Įdėkite svogūną ir fiksavimo priemonę ir gerai išmaišykite rankomis. Jei reikia, suplakite trintuvu. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį, sudėkite kepenis, šoninę ir pistacijas. Įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Paruoškite stačiakampę formą ir patepkite ją trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite šoninę vieną ant kitos taip, kad šoninė padengtų formos dugną ir šonus, o jos galai kyšotų iš formos. Ant viršaus dėkite šiek tiek maltos mėsos įdaro ir stipriai prispauskite rankomis.
Žingsnis 7
Įdėkite marinuotą mėsą. Tada sudėkite likusią maltą mėsą ir prispauskite. Tada įdėkite lauro lapą. Uždenkite teriną kabančia šonine ir lauro lapu. Uždenkite folija ir įdėkite į gilią kepimo skardą su karštu vandeniu.
Žingsnis 8
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 150 minučių. Po to nuimkite foliją, nuspauskite sultis ir atvėsinkite patiekalą. Tada vėl uždenkite folija, ant viršaus uždėkite lentą ir prispauskite. Dėkite teriną į šaldytuvą 1080 minučių. Tada nuimkite teriną ir foliją ir išverskite teriną ant lentos.
Kategorijos