Publikavimo data: 2024-05-01
Naudinga sorų košė ant pieno
Pieno košė - tai rusų virtuvės patiekalas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Aromatinė košė, virta su pienu, yra švelnaus saldaus skonio. Pieniška košė turi daug privalumų. Joje yra nepakeičiamųjų aminorūgščių. Jos padeda formuotis raumenų skaiduloms ir dalyvauja odos ląstelių statyboje. Į sorų sudėtį įeina augaliniai riebalai, padedantys įsisavinti vitaminą D ir beta karotiną. Skaniausia košė gaminama naminio pieno pagrindu.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Supilkite soras į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant viryklės. Įjunkite ugnį. Leiskite vandeniui užvirti, virkite košę ant vidutinės ugnies 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite košę. Šaukštu nuplaukite putas ir virkite, kol beveik visas vanduo išvirs. Supilkite pieną ir sumažinkite kaitrą iki mažos. Pagal skonį pasūdykite ir įberkite cukraus. Virkite košę 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Leiskite košei prisitraukti. Išjunkite ugnį, sudėkite į košę sviestą ir uždengę dangčiu palaikykite 5-7 minutes.
Kategorijos