Publikavimo data: 2024-06-08
Naudingas bagetės receptas
Bagetė laikoma per daug kaloringu produktu, kuris netinka žmonėms, turintiems antsvorio. Bagetė, pagaminta iš mažai kaloringų grūdų, teigiamai veikia virškinimo sistemą ir puikiai tinka laikantis dietos. Jos sudėtyje esantys avižiniai miltai ir dribsniai apsaugo organizmą nuo auglių ir priešlaikinio senėjimo, o kukurūzų miltai gerina virškinamojo trakto veiklą ir padeda sergant mažakraujyste.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į atskirą dubenį supilkite trijų rūšių miltus ir džiovintus rozmarinus. Į tą patį dubenį suberkite avižinius dribsnius. Tada supilkite paruoštą oparą, įpilkite likusį vandenį ir obuolių actą. Užminkykite tešlą. Minkydami įberkite druskos ir 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų aliejaus. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30-40 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Kai tešla pakils, padėkite ją ant darbastalio ir kelis kartus perminkykite. Padalykite tešlą į tris lygias dalis ir suformuokite bagetes. Ant kepimo skardos padėkite pergamentinio popieriaus lapą. Ant viršaus sudėkite tris bagetes, tarp jų padarykite apvadą ir palikite 30 minučių pakilti. Tešlą uždenkite maistine plėvele, patepta kukurūzų aliejumi. Tuo pačiu metu įjunkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 3
Į kepimo formą sudėkite bagetes. Peiliu arba žirklėmis padarykite įstrižus įpjovimus paruoštoje tešloje. Į orkaitės dugną įdėkite dubenį su karštu vandeniu. Skardą su bagetėmis dėkite į orkaitės vidurį. Kepkite duoną 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Tada išimkite dubenį su vandeniu, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir palikite bagetes kepti dar 15-20 minučių.
Kategorijos