Naudingas bulguro garnyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Naudingas bulguro garnyras

Bulgur garnyras su brokoliais, morkomis ir svogūnais - tai patiekalas, kuriame dera ryškus skonis ir nauda. Tai gerai subalansuotas maistingas patiekalas. Brokoliai ne veltui vadinami "kopūstų karaliene". Jame yra stiprių antioksidantų, kurie užkerta kelią uždegimams. Brokolių valgymas palengvina virškinimą, padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį ir valdyti atsparumą insulinui.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
75 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Naudingas bulguro garnyras Žingsnis 1
Paruoškite brokolius. Pusę paruošto vandens supilkite į puodą. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir atsargiai suberkite brokolius. Po 3 minučių išjunkite. Brokolius išmeskite į sietelį. Didelius žiedynus supjaustykite vienodais gabalėliais.

Žingsnis 2

Naudingas bulguro garnyras Žingsnis 2
Apkepkite likusį maistą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir lengvai pakepinkite, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite morkas. Kepkite dar 3 minutes. Tada supilkite bulgurą ir dar po 2 minučių sudėkite česnaką.

Žingsnis 3

Naudingas bulguro garnyras Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Į bulgurą supilkite likusį vandenį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Kai keptuvės turinys užvirs, nustatykite mažiausią kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu. Po 15-20 minučių išjunkite. Sudėkite brokolius, gerai išmaišykite ir patiekite paruoštą patiekalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos