Publikavimo data: 2025-08-16
Naudingas bulguro garnyras
Bulgur garnyras su brokoliais, morkomis ir svogūnais - tai patiekalas, kuriame dera ryškus skonis ir nauda. Tai gerai subalansuotas maistingas patiekalas. Brokoliai ne veltui vadinami "kopūstų karaliene". Jame yra stiprių antioksidantų, kurie užkerta kelią uždegimams. Brokolių valgymas palengvina virškinimą, padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį ir valdyti atsparumą insulinui.
Žingsnis 1
Paruoškite brokolius. Pusę paruošto vandens supilkite į puodą. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir atsargiai suberkite brokolius. Po 3 minučių išjunkite. Brokolius išmeskite į sietelį. Didelius žiedynus supjaustykite vienodais gabalėliais.
Žingsnis 2
Apkepkite likusį maistą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir lengvai pakepinkite, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite morkas. Kepkite dar 3 minutes. Tada supilkite bulgurą ir dar po 2 minučių sudėkite česnaką.
Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Į bulgurą supilkite likusį vandenį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Kai keptuvės turinys užvirs, nustatykite mažiausią kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu. Po 15-20 minučių išjunkite. Sudėkite brokolius, gerai išmaišykite ir patiekite paruoštą patiekalą.
Kategorijos