Publikavimo data: 2025-08-20
Naudingas kalakutienos filė suflė
Pagrindinis klasikinio prancūziško suflė ingredientas - plakti baltymai. Jie padaro užkepėlę lengvą ir neįtikėtinai švelnią. Suflė dažniausiai ruošiami kaip desertas, kaip pagrindą naudojant uogas ar vaisius, tačiau galima paruošti ir sotesnį patiekalą - pavyzdžiui, iš kalakutienos ir cukinijų. Suflė gaminti imkite nedideles porcijines formeles, nepamirškite jų patepti aliejumi ir, pripildę 3/4 formelės, peiliu apveskite formelės kraštus - tai padės suflė geriau iškilti.
Žingsnis 1
Paruoškite suflė mišinį. Krūtinėlės filė susmulkinkite blenderiu iki smulkintuvo, sudėkite svogūną ir dar kartą susmulkinkite. Cukinijas susmulkinkite blenderiu ir sudėkite į kalakutienos faršą. Išplakite baltymus iki standžių putų. Į faršą įmaišykite trynius ir druską. Tada visus ingredientus dar kartą suplakite blenderiu ir suplaktus baltymus sudėkite į faršą.
Žingsnis 2
Iškepkite suflė. Paskirstykite suflė masę į formeles, kiekvieną formą pripildydami ne daugiau kaip 3/4. Peiliu arba dantų krapštuku apveskite kiekvienos formos kraštus. Dėkite jas ant įkaitintoje orkaitėje esančio grotelių laikiklio ir kepkite 35 minutes. Tada atsargiai atidarykite orkaitę ir išimkite suflė.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode sumaišykite grietinėlę, minkštąjį sūrį, džiovintus bazilikus, druską ir išmaišykite. Pastatykite ant viryklės ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, maišydami plaktuvu. Virkite, kol padažas taps tirštas, apie 7-10 minučių. Nuimkite nuo ugnies, kai tik padažo paviršiuje pasirodys maži burbuliukai.
Kategorijos