Naudingas kalakutienos filė suflė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naudingas kalakutienos filė suflė

Pagrindinis klasikinio prancūziško suflė ingredientas - plakti baltymai. Jie padaro užkepėlę lengvą ir neįtikėtinai švelnią. Suflė dažniausiai ruošiami kaip desertas, kaip pagrindą naudojant uogas ar vaisius, tačiau galima paruošti ir sotesnį patiekalą - pavyzdžiui, iš kalakutienos ir cukinijų. Suflė gaminti imkite nedideles porcijines formeles, nepamirškite jų patepti aliejumi ir, pripildę 3/4 formelės, peiliu apveskite formelės kraštus - tai padės suflė geriau iškilti.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.24/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Naudingas kalakutienos filė suflė Žingsnis 1
Paruoškite suflė mišinį. Krūtinėlės filė susmulkinkite blenderiu iki smulkintuvo, sudėkite svogūną ir dar kartą susmulkinkite. Cukinijas susmulkinkite blenderiu ir sudėkite į kalakutienos faršą. Išplakite baltymus iki standžių putų. Į faršą įmaišykite trynius ir druską. Tada visus ingredientus dar kartą suplakite blenderiu ir suplaktus baltymus sudėkite į faršą.

Žingsnis 2

Naudingas kalakutienos filė suflė Žingsnis 2
Iškepkite suflė. Paskirstykite suflė masę į formeles, kiekvieną formą pripildydami ne daugiau kaip 3/4. Peiliu arba dantų krapštuku apveskite kiekvienos formos kraštus. Dėkite jas ant įkaitintoje orkaitėje esančio grotelių laikiklio ir kepkite 35 minutes. Tada atsargiai atidarykite orkaitę ir išimkite suflė.

Žingsnis 3

Naudingas kalakutienos filė suflė Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode sumaišykite grietinėlę, minkštąjį sūrį, džiovintus bazilikus, druską ir išmaišykite. Pastatykite ant viryklės ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, maišydami plaktuvu. Virkite, kol padažas taps tirštas, apie 7-10 minučių. Nuimkite nuo ugnies, kai tik padažo paviršiuje pasirodys maži burbuliukai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, suflė, Naujųjų metų išvakarių šventė, namų receptai, receptų knyga, bulvių vakarienė

Kategorijos