Publikavimo data: 2024-06-23
Naudingas musakos receptas
Sveikas musakos receptas yra skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Jį sudaro sultingos daržovės, grūdai ir minkštas pieno sūris. Dėl daugybės maistingų ingredientų, įeinančių į jo sudėtį, musaka yra labai vertinga sveikatai. Patiekale yra daug vitaminų ir mikroelementų, kurie turi įtakos odos ir plaukų išvaizdai, taip pat palaiko imunitetą.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus. Kepkite daržoves, kol taps skaidrios. Tada į keptuvę sudėkite saldžiąsias paprikas, išmaišykite. Dar 5 minutes troškinkite ingredientus. Po to į mišinį sudėkite smulkintą česnaką, dar kartą išmaišykite. Paruoštą daržovių mišinį perkelkite į lėkštę ir palikite nuošalyje.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Paruoštus daržovių griežinėlius nusausinkite servetėle. Į keptuvę įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, įkaitinkite jį ir tolygiai iš abiejų pusių apkepkite baklažanų griežinėlius. Į keptuvę sudėkite pomidorus ir daržovių mišinį ir išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite vyną ir pomidorų pastą, supilkite mišinį į keptuvę. Įdėkite lęšių, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite faršą ant silpnos ugnies, kol išvirs.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Supilkite pieną į puodą, suberkite miltus ir sviestą. Padažą virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol jis taps vientiso padažo konsistencijos. Pasūdykite ir papipirinkite pieno mišinį, tada nukelkite puodą nuo ugnies. Kai padažas šiek tiek atvės, sudėkite rikotą ir vištos kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Išsiųskite patiekalą kepti. Į kepimo indą sudėkite paruoštą faršą. Užpilkite patiekalą sūrio padažu ir pabarstykite tarkuotu parmezanu. Siųskite musaką kepti į 180 laipsnių Celsijaus orkaitę 1 valandą.
Kategorijos