Publikavimo data: 2024-06-23
Naudingas šaltibarščių receptas
Šaltibarščių virimas yra daug darbo ir laiko reikalaujantis procesas. Tačiau verta. Patiekalas būna labai skanus ir sotus. Jį galite dėti kaip užkandį ant šventinio stalo arba valgyti su duona pusryčiams. Daugelis žmonių nerimauja dėl didelio šaltibarščių, gaminamų iš kiaulienos kumpio, jautienos ar vištienos kojų, kaloringumo. Paruoškite sveiką šaltibarštį pagal šį receptą iš vištienos sparnelių. Juose visai nėra daug riebalų, o dėl kremzlių sultinys gaunasi minkštas ir apetitiškas.
Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Užpilkite sparnus vandeniu. Užvirinkite. Įmaišykite morkas, svogūną, lauro lapą, pipirus ir druską. Sumažinkite ugnį. Virkite 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite sveiką cholodets. Pamirkykite želatiną vandenyje 15-20 minučių, kaip nurodyta ant pakuotės. Iš sultinio išimkite sparnelius, nuimkite mėsą nuo kaulų, susmulkinkite. Sudėkite į formą. Morkas supjaustykite plonais apskritimais, sudėkite ant viršaus. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite sultinyje. Skystį supilkite ant mėsos ir morkų. Atvėsinkite. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad visiškai sukietėtų.
Kategorijos