Naudingi austrių grybai su grikiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Naudingi austrių grybai su grikiais

Grikiai yra gana paplitę grūdai, naudojami kaip garnyras prie mėsos patiekalų, daržovių ir pyragų. Grikiuose gausu baltymų, todėl juos taip mėgsta sportininkai. Jis taip pat didina organizmo atsparumą nepalankiems aplinkos veiksniams.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naudingi austrių grybai su grikiais Žingsnis 1
Atšildykite austrių grybus. Smulkiai supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas, pomidorus pertrinkite per mėsmalę arba sutarkuokite. Lengvai pakepinkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, sudėkite pievagrybius, troškinkite kelias minutes, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Naudingi austrių grybai su grikiais Žingsnis 2
Suberkite nuplautus grikius, išmaišykite, 1-2 min. kaitinkite keptuvėje, pasūdykite, suberkite prieskonius, pomidorus, supilkite du puodelius vandens ir užvirinkite. Troškinkite 20 minučių uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami. Likus kelioms minutėms iki virimo sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles. Patiekalą pabarstykite tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos