Publikavimo data: 2024-05-25
Naudingi austrių grybai su grikiais
Grikiai yra gana paplitę grūdai, naudojami kaip garnyras prie mėsos patiekalų, daržovių ir pyragų. Grikiuose gausu baltymų, todėl juos taip mėgsta sportininkai. Jis taip pat didina organizmo atsparumą nepalankiems aplinkos veiksniams.
Žingsnis 1
Atšildykite austrių grybus. Smulkiai supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas, pomidorus pertrinkite per mėsmalę arba sutarkuokite. Lengvai pakepinkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, sudėkite pievagrybius, troškinkite kelias minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Suberkite nuplautus grikius, išmaišykite, 1-2 min. kaitinkite keptuvėje, pasūdykite, suberkite prieskonius, pomidorus, supilkite du puodelius vandens ir užvirinkite. Troškinkite 20 minučių uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami. Likus kelioms minutėms iki virimo sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles. Patiekalą pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos