Publikavimo data: 2025-08-17
Naudingos burokėlių salotos su sultenėmis
Burokėliai yra populiari daržovė, plačiai paplitusi visame pasaulyje. Burokėlius vertino jau senovės graikai, jie buvo laikomi labai sveikais. Iš burokėlių galima gaminti įvairias salotas - visos jos yra tamsiai violetinės spalvos, tačiau skirtingo skonio. Burokėliuose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų, jie padeda stiprinti kraujagysles. Jis puikiai dera su džiovintais vaisiais, įskaitant sultenes. Jos puikiai paryškins ir pagardins šiek tiek saldoką burokėlių skonį.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite nuplautus burokėlius. Uždėkite ant ugnies ir virkite, kol suminkštės. Burokėlius atvėsinkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Sudėkite žemės riešutus į trintuvo dubenį ir 5 minutes smulkinkite didžiausiu greičiu. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotus burokėlius ir susmulkintus žemės riešutus.
Žingsnis 3
Nulupkite česnaką ir susmulkinkite jį česnakų spaustuku. Sultenes 15 minučių pamirkykite šiltame vandenyje, kad suminkštėtų.
Žingsnis 4
Į dubenį su burokėliais suberkite sultenes ir susmulkintą česnaką, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos