Publikavimo data: 2024-06-22
Naujųjų metų klasika.
Netrukus prasidės Naujųjų metų šventės, o garsiausias patiekalas, kuris visiems asocijuojasi su naujametiniu stalu, yra kolodas. Mūsų šeimoje šis patiekalas tradiciškai užima pagrindinę vietą, o jo gaminimo meistrė yra mūsų močiutė! Pagal jos receptą šis patiekalas yra ypač skanus! Išbandykite, jums tikrai patiks!
Žingsnis 1
Koją smulkiai supjaustykite, gerai nuplaukite vandeniu, sudėkite į puodą ir virkite ant silpnos ugnies 3 valandas.
Žingsnis 2
Į puodą sudėkite nuluptas morkas ir svogūnus su lupenomis, kad sultinys taptų skaidrus, ir virkite dar 3-4 valandas. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 3
Kai mėsa išvirs, viską išimkite iš sultinio. Želatiną atskieskite stiklinėje šalto vandens, supilkite mišinį į sultinį, išmaišykite, užvirinkite ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 4
Mėsą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į padėklus, kuriuose bus formuojami šaltibarščiai.
Žingsnis 5
Virtas morkas sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į mėsą. Sultinį perkoškite per sietelį ir pripildykite padėkliukus.
Žingsnis 6
Padėkite atvėsti ant stalo, o po poros valandų (kai atvės) padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Kategorijos