Publikavimo data: 2024-05-19
Neapdorotų bulvių pyragas
Kiekvienas pyragas turi savo paslapčių. Pyrago skoniui svarbus įdaras. Pyragas su žaliomis bulvėmis bus skanesnis, jei į jį įdėsite žalių svogūnų. Svogūnai yra viena seniausių daržovių rūšių. Egzistuoja nuomonė, kad svogūnai buvo valgomi dar bronzos amžiuje. Šis pyrago su žaliomis bulvėmis receptas įdomus tuo, kad įdarui naudojami žali ingredientai. O kepimas orkaitėje leidžia išvengti aliejaus pertekliaus, todėl patiekalas tampa naudingesnis.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite kefyrą, sviestą, druską ir miltus. Minkykite tešlą, kol ji taps pakankamai minkšta, kad būtų galima iškočioti. Jei reikia, įberkite daugiau miltų. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Dėkite į atskirus dubenis ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite pakilti 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite maždaug 0,4 cm storio žiedais. Bulves supjaustykite plonais 0,2 cm x 5 cm griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą kepti. Abu tešlos gabalus iškočiokite į plokščius pyragus. Pirmąjį gabalą iškočiokite 1 cm storio, padėkite ant kepimo skardos. Ant viršaus sudėkite bulves, aptepkite grietine. Ant viršaus išdėliokite svogūnus, pasūdykite. Antrąją tešlos dalį iškočiokite ploniau nei pirmąją. Padarykite ją šiek tiek didesnio skersmens. Uždenkite įdarą antruoju sluoksniu. Užspauskite tešlos kraštus, viršuje žirklėmis padarykite įpjovas arba pradurkite šakute. Viršų patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Pyragą kepkite 40-45 minutes 190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, kol įgaus auksinį atspalvį.
Kategorijos