Publikavimo data: 2025-08-18
Neapolietiškas terinas
Desertas - tai malonumo ir atsipalaidavimo patiekalas. Jis turėtų būti saikingai saldus, labai skanus ir apetitiškai gražus. Būtent toks yra pagal šį receptą paruoštas neapolietiškas terinas. Neįtikėtinai skanus kreminis šokoladinis trijų sluoksnių putėsis ant tamsaus biskvito su kavos padažu paruošiamas stebėtinai paprastai. Putų sudėtyje yra želatinos, todėl didžiąją dalį gaminimo laiko jie sustingsta šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki tiršto kremo, suberkite miltus, sumaišytus su kakava. Išmaišykite iki vientisos masės, sudėkite į formą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepusiam biskvitui leiskite atvėsti ir perkelkite jį ant lentelės.
Žingsnis 2
Norėdami pagaminti putėsius, vandens vonelėje ištirpinkite pienišką šokoladą su dviem šaukštais grietinėlės. Želatiną išmirkykite vandenyje, o kai ji išbrinks, sumaišykite su ištirpintu šokoladu. Išplakite likusią grietinėlę iki minkštų viršūnių, supilkite į šokoladą ir želatiną ir išmaišykite. Formos dugną išklokite maistine plėvele ir paskleiskite pieniško šokolado putėsius. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Svarbu neperkaitinti šokolado. Kaitinkite jo gabalėlius vandens vonelėje nuolat maišydami, kai pusė jo ištirps, nukelkite visą vonelę nuo ugnies ir toliau maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas. Jei temperatūra nepakankama, vonelę galite vėl pastatyti ant ugnies ir šiek tiek pašildyti.
Žingsnis 4
Baltojo šokolado putėsius paruoškite taip pat, užtepkite juos ant pieniško šokolado putėsių ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Tada paruoškite juodojo šokolado putėsius. Jį uždėkite ant sustingusio baltojo, uždenkite biskvitu ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Išverskite teriną į lėkštę, nuimkite foliją ir pabarstykite kakavos milteliais.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį įpilkite karšto vandens ir ištirpinkite jame kavą. Supilkite pieną, šokoladą, grietinėlę ir sviestą. Viską kaitinkite vandens vonelėje, nuolat maišydami, kad sviestas ir šokoladas ištirptų ir mišinys taptų vientisas.
Kategorijos