Publikavimo data: 2025-08-18
Neįprastas julienas su krevetėmis
Neįprastas julienas su krevetėmis yra julieno variacija. Krevetės su grybais ir svogūnais, keptos su svogūnais ir troškintos bešamelio padaže yra švelnaus, šiek tiek šilkinio skonio. Šiame recepte julienai dedami ne į specialias formeles, o ant baltos duonos skrebučių. Geras būdas nustebinti svečius.
Žingsnis 1
Nuplautus grybus supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite ketvirčiais. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi. Kepkite svogūnus ir grybus, kol iškeps. Kai grybai ir svogūnai iškeps, suberkite miltus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Į keptuvę supilkite grietinėlę ir sudėkite krevetes. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 5 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Į kepimo indą arba kepimo skardą įdėkite kepimo popieriaus. Išdėliokite skrebučius. Ant skrebučių šaukštu dėkite padaže virtas krevetes. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir apibarstykite juo įdarą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol sūris taps auksinis.
Kategorijos