Publikavimo data: 2024-05-25
Neįprastas ptitiam su krevetėmis grietinėlės padaže
Jei jums nusibodo įprasti makaronai ir norite išbandyti ką nors naujo, šis receptas kaip tik jums. Paruoškite nuostabų ir greitą patiekalą iš ptitim - makaronų, panašių į kuskusą, bet su didesniais grūdeliais. Ptitim naudojami daugeliui patiekalų - garnyrams, sriuboms, salotoms. Pridėjus jūros gėrybių, patiekalas bus tiesiog nepamirštamas.
Žingsnis 1
Dubenyje smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto, įpilkite saulėgrąžų aliejaus, tada sudėkite svogūną ir česnaką, kepkite, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite krevetes ir kepkite 3-4 minutes. Į krevetes supilkite grietinėlę ir kepkite dar kelias minutes, kol grietinėlė pradės tirštėti.
Žingsnis 2
Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite paukštieną santykiu 1:2, virkite 15 minučių. Į keptuvėje esančias krevetes sudėkite išvirtą pitiumą, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.
Kategorijos