Publikavimo data: 2024-06-08
Neįprasti glazūruoti baklažanai.
Šiame patiekale baklažanai atlieka glazūruotų baklažanų "lopšio" vaidmenį. Tai gražus, sotus ir, svarbiausia, naudingas patiekalas. Pats baklažanas yra nebrangi, bet labai vertinga daržovė, turinti daug mineralinių medžiagų ir junginių, neleidžiančių kraujagyslėse susidaryti cholesteroliui. Kartu ji sugeria kitų maisto produktų skonį ir lėkštėje pasirodo visiškai naujoje šviesoje.
Žingsnis 1
Baklažanus perpjaukite išilgai į dvi dalis. Šaukštu išskobkite dalį minkštimo, palikdami 1,5 cm odelės. Supjaustykite ir apkepkite dideliame kiekyje aliejaus.
Žingsnis 2
Iškepusį minkštimą perkelkite į dubenį. Į jį suberkite bryndzą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Mišiniu aptepkite baklažano dugną. Į kiekvieną "laivelį" įmuškite po kiaušinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite baklažanus su kiaušiniais 15-20 minučių, kol iškeps.
Kategorijos