Neįprasti glazūruoti baklažanai. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Neįprasti glazūruoti baklažanai.

Šiame patiekale baklažanai atlieka glazūruotų baklažanų "lopšio" vaidmenį. Tai gražus, sotus ir, svarbiausia, naudingas patiekalas. Pats baklažanas yra nebrangi, bet labai vertinga daržovė, turinti daug mineralinių medžiagų ir junginių, neleidžiančių kraujagyslėse susidaryti cholesteroliui. Kartu ji sugeria kitų maisto produktų skonį ir lėkštėje pasirodo visiškai naujoje šviesoje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Neįprasti glazūruoti baklažanai. Žingsnis 1
Baklažanus perpjaukite išilgai į dvi dalis. Šaukštu išskobkite dalį minkštimo, palikdami 1,5 cm odelės. Supjaustykite ir apkepkite dideliame kiekyje aliejaus.

Žingsnis 2

Neįprasti glazūruoti baklažanai. Žingsnis 2
Iškepusį minkštimą perkelkite į dubenį. Į jį suberkite bryndzą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Neįprasti glazūruoti baklažanai. Žingsnis 3
Mišiniu aptepkite baklažano dugną. Į kiekvieną "laivelį" įmuškite po kiaušinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite baklažanus su kiaušiniais 15-20 minučių, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos