Publikavimo data: 2025-08-17
Neįprasti įdaryti kopūstai su Pekino kopūstais ir kuskusu
Įdaryti kopūstai yra tiesiog kultinis patiekalas. Daugelyje šeimų jis patiekiamas per šventes ir minėjimus. Tačiau net ir toks, atrodytų, griežtai tradicinis patiekalas turi naujoviškų ir įdomių variantų, kuriais ne tik patobulinamas klasikinis receptas, bet ir sukuriamas tiesiog naujas patiekalas, nenusileidžiantis tradicinei versijai.
Žingsnis 1
Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių išbrinkti. Praėjus šiam laikui, jei reikia, nusausinkite ir įpilkite į kuskusą šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę sumalkite mėsmale, tada susmulkinkite pusę svogūno ir česnako. Pagal skonį pagardinkite maltą mėsą druska, paprika, čiobreliais ir raudonėliais.
Žingsnis 3
Atsargiai išskirstykite Pekino kopūstus lapais, stengdamiesi jų nepažeisti. Apie 10 minučių pamirkykite kopūstus verdančiame vandenyje, tada iš karto nusausinkite ir 1-2 minutėms įdėkite lapus į ledinį vandenį.
Žingsnis 4
Sumaišykite faršą su kuskusu. Kitą pusę svogūno supjaustykite mažais kubeliais, morką sutarkuokite stambia tarka. Siųskite daržoves kepti į augalinį aliejų, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Išdėliokite Pekino kopūstų lapus ant darbinio paviršiaus. Į kiekvieną lapą suvyniokite maždaug po 1 valgomąjį šaukštą faršo. Įdarytus kopūstus sudėkite ant aliejumi patepto katilo dugno, uždenkite kepsniais ir užpilkite vandeniu. Troškinkite įdarytus kopūstus po dangčiu ant vidutinės ugnies apie minutę.
Kategorijos