Publikavimo data: 2024-06-16
Neįprastos gilės salotos.
Sluoksniuotos salotos yra klasikinis bet kokios šeimos šventės patiekalas. Tačiau kai tipiškos silkės po kailiniais ir vištiena su ananasais nusibosta, šeimininkės ima ieškoti originalesnių variantų. Vienas iš tokių patiekalų - neįprastos salotos "Želdynas" su skumbre, grybais ir alyvuogėmis.
Žingsnis 1
Jei reikia, išvalykite marinuotą skumbrę nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pievagrybius perpjaukite per pusę, mažus galite palikti taip, kaip yra. Bulves ir kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, o sūrį - smulkia tarka.
Žingsnis 2
Padėkite kepimo indo kraštą ant plokščios lėkštės. Pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves, aptepkite jas majonezu, tada antruoju sluoksniu sudėkite skumbrės gabalėlius ir krapus. Viską dar kartą aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Ant majonezo viršaus lygiu sluoksniu sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, aptepkite juos majonezu ir apibarstykite tarkuotais kiaušiniais. Tada ant salotų viršaus užtepkite dar vieną majonezo sluoksnį, o paskutinį sluoksnį užberkite tarkuoto sūrio.
Kategorijos