Publikavimo data: 2025-08-17
Neįprastos lašišos salotos su saulėje džiovintais pomidorais
Geros mitybos estetika vis labiau įsitvirtina šiuolaikinės visuomenės savimonėje, o kartu su ja atkeliauja daugybė anksčiau nežinomų ingredientų ir derinių. Kartu su neįprastais tapijokos ir mumijos patiekalais virtuvę praturtina ir neįprasti gerai pažįstamų produktų deriniai. Pavyzdžiui, neįprastos lašišos salotos su saulėje džiovintais pomidorais yra ne tik skanus, bet ir sveikas derinys, rodantis, kad skanu ir sveika gali būti derinama viename patiekale.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą žuviai. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite terijakio ir sojų padažus, alyvuogių aliejų ir sezamų aliejų. Žuvį užpilkite marinatu ir palikite šiek tiek pastovėti.
Žingsnis 2
Kol žuvis marinuojama, paruoškite likusius ingredientus. Avokadą išilgai supjaustykite gana storais griežinėliais. Jas lengvai aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoštas salotas ir špinatus sudėkite į lėkštę, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus uždėkite plonais griežinėliais pjaustytą žuvį ir skrudintą avokadą. Pabarstykite sezamo sėklomis ir papuoškite saulėje džiovintais pomidorais.
Kategorijos