Publikavimo data: 2024-05-19
Neraugintų bulvių pyragas
Pyragas su bulvėmis be mielių yra paprastas, bet labai skanus kepinys, kuriam iškepti nereikia daug laiko. Daržovių įdaras gaunasi minkštas ir sultingas. Prie bulvių galima pridėti grybų arba mėsos. Pyrago su bulvėmis be mielių tešla po kepimo tampa plona ir traški. Kad pyragas būtų tinkamas pasninkauti, į tešlą nedėkite kiaušinių ir pieno produktų, jis vis tiek išeis labai skanus. Pyragą su bulvėmis be mielių galima patiekti ir karštą, ir šaltą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Vandenį, augalinį aliejų, druską ir pomidorų pastą sumaišykite plaktuvu. Palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską ir užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumaišykite bulves, svogūnus, žaliuosius svogūnus, 0,5 šaukštelio druskos ir augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Įdėkite pyragą į formą. Padalykite tešlą į dvi dalis, kad viena būtų šiek tiek didesnė. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną apskritimą. Į formą įdėkite didesnę tešlos dalį. Ant viršaus atsargiai sudėkite įdarą, palikdami 3 cm tešlos aplink kraštus. Uždenkite mažesniąja tešlos dalimi ir gražiai užspauskite kraštus, kad gautųsi pyragas. Pyrago centre padarykite nedidelę skylutę.
Žingsnis 4
Paruoškite pyragą. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Tada sumaišykite vandenį su 0,5 šaukštelio druskos ir supilkite į pyrago centre esančią skylę. Kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos