Publikavimo data: 2024-05-12
"Nicoise" salotos su ančiuviais.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite 4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, susmulkintą česnako skiltelę, baziliką, vyno actą, druską ir pipirus. Palikite 30 minučių, kad pritrauktų.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Šparagines pupeles 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje. Tada nusausinkite jas ir perliekite šaltu vandeniu, kad išlaikytų spalvą ir tvirtumą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite likusius česnakus ir pupeles. Kepkite 1-3 minutes. Pabarstykite petražolėmis, nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 1 šaukšteliu citrinos sulčių.
Žingsnis 3
Paruoškite "Nicoise". Daržoves išdėliokite porcijomis, keliais sluoksniais. Ant dubens dugno dėkite salotų lapus, tada svogūnus, paprikas, pomidorus, pupeles. Pakartokite kelis kartus, kol daržovės bus paruoštos. Salotas užpilkite padažu. Ant viršaus sudėkite tuną, alyvuoges, ančiuvius ir kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite 1 šaukšteliu citrinos sulčių ir pabarstykite žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos