Nigiri su upėtakiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Nigiri su upėtakiu

Nigiri yra suši rūšis. Japoniškai "nigiri" reiškia "sauja". Pavadinimas aiškiai atspindi paruošimo būdą. Juk reikia nedidelės saujos ryžių, iš kurių suformuojamas apvalios arba stačiakampio formos pagrindas. Ant viršaus dedamas žuvies gabalėlis. Įdomu tai, kad tarp ryžių ir žuvies dedama šiek tiek wasabi. Taip Japonijoje daroma nuo senų laikų. Taip yra todėl, kad wasabi turi antiseptinių savybių. Jis padeda dezinfekuoti žalią žuvį.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nigiri su upėtakiu Žingsnis 1
Padalykite ryžius į 30 g porcijas ir suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 2

Nigiri su upėtakiu Žingsnis 2
Ant kiekvieno ryžių rutuliuko užtepkite nedidelį kiekį wasabi.

Žingsnis 3

Nigiri su upėtakiu Žingsnis 3
Upėtakį supjaustykite plonais maždaug 25 g griežinėliais.

Žingsnis 4

Nigiri su upėtakiu Žingsnis 4
Sudėkite upėtakio griežinėlius ant ryžių ir švelniai prispauskite juos rankomis.

Žingsnis 5

Nigiri su upėtakiu Žingsnis 5
Sudėkite nigiri į lėkštę, papuoškite sezamo sėklomis ir žalumynais. Paruošta. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos