Publikavimo data: 2024-06-22
Nigiri su upėtakiu
Nigiri yra suši rūšis. Japoniškai "nigiri" reiškia "sauja". Pavadinimas aiškiai atspindi paruošimo būdą. Juk reikia nedidelės saujos ryžių, iš kurių suformuojamas apvalios arba stačiakampio formos pagrindas. Ant viršaus dedamas žuvies gabalėlis. Įdomu tai, kad tarp ryžių ir žuvies dedama šiek tiek wasabi. Taip Japonijoje daroma nuo senų laikų. Taip yra todėl, kad wasabi turi antiseptinių savybių. Jis padeda dezinfekuoti žalią žuvį.
Žingsnis 1
Padalykite ryžius į 30 g porcijas ir suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 2
Ant kiekvieno ryžių rutuliuko užtepkite nedidelį kiekį wasabi.
Žingsnis 3
Upėtakį supjaustykite plonais maždaug 25 g griežinėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite upėtakio griežinėlius ant ryžių ir švelniai prispauskite juos rankomis.
Žingsnis 5
Sudėkite nigiri į lėkštę, papuoškite sezamo sėklomis ir žalumynais. Paruošta. Mėgaukitės!
Kategorijos