Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-19

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas

Norvegiškas ryžių kremas - neįprastas desertas iš ryžių. Tradiciškai šis skanėstas ruošiamas pieniškos ryžių košės pagrindu, tačiau šiame recepte siūlome supaprastinti užduotį. Tiesiog išvirkite ryžius vandenyje, kol jie taps koše, ir suplakite juos su dviguba grietinėle. Įberkite cukraus ir vanilės. Į šį ryžių pudingą įmaišykite braškių tyrės ir riešutų. Ir, voila, skanus švelnus kreminis norvegiškas ryžių desertas su braškėmis ir riešutais paruoštas.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
257 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, braškės, riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 1
Nuplaukite braškes, pašalinkite uodegėles. Ryžius kelis kartus nuplaukite šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Paruoškite kitus ingredientus, kaip aprašyta recepte.

Žingsnis 2

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 2
Ryžius suberkite į puodą, užpilkite 2 puodeliais šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Ant silpnos ugnies virkite ryžius 15 minučių, kol jie išvirs. Rezultatas turėtų būti ryžių košė.

Žingsnis 3

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 3
Kol ryžiai verda, trintuvu sutrinkite braškes. Įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir dar kartą sumaišykite.

Žingsnis 4

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 4
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba grūstuvu. Palikite keletą sveikų graikinių riešutų papuošimui.

Žingsnis 5

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 5
Išvirusius ryžius perpilkite į matavimo puodelį. Sudėkite likusį cukrų, grietinėlę ir vanilinį cukrų. Plakite mikseriu iki vientisos masės. Konsistencija turėtų priminti tirštą grietinę.

Žingsnis 6

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 6
Į gautą kremą suberkite graikinius riešutus ir išmaišykite.

Žingsnis 7

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 7
Tada paimkite desertų formeles ir pripildykite jas kremu iki vidurio.

Žingsnis 8

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 8
Užpildykite likusią formų erdvę braškių tyre. Papuoškite nesmulkintais graikiniais riešutais ir patiekite arba palikite desertą 1 valandą atšalti.

Žingsnis 9

Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas Žingsnis 9
Norvegišką kremą papuoškite šviežios mėtos lapeliu ir šviežių uogų lapeliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos