Publikavimo data: 2024-01-19
Norvegiškas ryžių kremas su braškėmis ir riešutais receptas
Norvegiškas ryžių kremas - neįprastas desertas iš ryžių. Tradiciškai šis skanėstas ruošiamas pieniškos ryžių košės pagrindu, tačiau šiame recepte siūlome supaprastinti užduotį. Tiesiog išvirkite ryžius vandenyje, kol jie taps koše, ir suplakite juos su dviguba grietinėle. Įberkite cukraus ir vanilės. Į šį ryžių pudingą įmaišykite braškių tyrės ir riešutų. Ir, voila, skanus švelnus kreminis norvegiškas ryžių desertas su braškėmis ir riešutais paruoštas.
Žingsnis 1
Nuplaukite braškes, pašalinkite uodegėles. Ryžius kelis kartus nuplaukite šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Paruoškite kitus ingredientus, kaip aprašyta recepte.
Žingsnis 2
Ryžius suberkite į puodą, užpilkite 2 puodeliais šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Ant silpnos ugnies virkite ryžius 15 minučių, kol jie išvirs. Rezultatas turėtų būti ryžių košė.
Žingsnis 3
Kol ryžiai verda, trintuvu sutrinkite braškes. Įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir dar kartą sumaišykite.
Žingsnis 4
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba grūstuvu. Palikite keletą sveikų graikinių riešutų papuošimui.
Žingsnis 5
Išvirusius ryžius perpilkite į matavimo puodelį. Sudėkite likusį cukrų, grietinėlę ir vanilinį cukrų. Plakite mikseriu iki vientisos masės. Konsistencija turėtų priminti tirštą grietinę.
Žingsnis 6
Į gautą kremą suberkite graikinius riešutus ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Tada paimkite desertų formeles ir pripildykite jas kremu iki vidurio.
Žingsnis 8
Užpildykite likusią formų erdvę braškių tyre. Papuoškite nesmulkintais graikiniais riešutais ir patiekite arba palikite desertą 1 valandą atšalti.
Žingsnis 9
Norvegišką kremą papuoškite šviežios mėtos lapeliu ir šviežių uogų lapeliais.
Kategorijos