Publikavimo data: 2024-06-08
Norvegiškos salotos su lašiša
Paprastų daržovių salotų skonį galima gerokai pagerinti įdėjus raudonos žuvies, pavyzdžiui, lašišos, gabalėlių. Tinka ir rūkyta, ir sūdyta žuvis, tačiau geriau rinktis mažai sūdytą lašišą. Užuot tiesiog sumaišę daržoves ir žuvį salotinėje, išklokite susmulkintus ingredientus ant plokščio indo. Sudedamosioms dalims išdėlioti galite naudoti paprastas lapines salotas, tačiau patiekalas įspūdingiau atrodys su raudonais Lollo rossa salotų lapais, kurie ne tik gražūs, bet ir turi įdomų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Nulupkite bulves nuo odelės ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Nulupkite putpelių kiaušinius nuo lukštų ir supjaustykite 3-4 mm storio apskritimais. Agurkus ir pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Rūkytą lašišą supjaustykite juostelėmis. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Didelį plokščią indą išklokite salotų lapais. Ant viršaus tolygiai išdėliokite bulvių kubelius, pomidorus ir agurkus. Tada išdėliokite rūkytos lašišos juosteles. Pabarstykite lašišą smulkiai pjaustytais žaliaisiais svogūnais ir išdėliokite putpelių kiaušinių apskritimus. Pagardinkite druska, pipirais ir apšlakstykite salotas alyvuogių aliejumi.
Kategorijos