Nuostabūs rauginti kopūstai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Nuostabūs rauginti kopūstai

Kopūstus galima laikyti šaldytuve, po žeme. Kopūstus galima ruošti nelaukiant šalnų. Nuimkite juos nuo lysvės, nulupkite perteklinius lapus ir imkitės darbo. Kopūstai yra švieži, sultingi, todėl sūrymo duos daug. Skoninės savybės išsaugomos iki kito sezono. Iš vieno 10 litrų talpos indo gaunama 1,5 trijų litrų talpos stiklainių kopūstų.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
27 kcal.
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Susmulkinkite 10 litrų talpos kopūstų dubenį. Kad sutaupytumėte laiko, naudokite elektrinę tarką.

Žingsnis 2

Neišmeskite kauliukų, sudėkite juos į maišelį ir padėkite į šaldytuvą. Jei sūrymo nepakanka, išvirkite gūžes be druskos ir šiuo sultiniu užpilkite kopūstus.

Žingsnis 3

Nuostabūs rauginti kopūstai Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite stambia tarka - po dvi dideles saujas vienam kopūstui.

Žingsnis 4

Įberkite 1,5 šaukšto granuliuoto cukraus ir 100 g rupios druskos.

Žingsnis 5

Nuostabūs rauginti kopūstai Žingsnis 5
Lengvai pamaišykite, nes tūris gerokai sumažės.

Žingsnis 6

Nuostabūs rauginti kopūstai Žingsnis 6
Sudėkite kopūstus į stiklainius ir užspauskite mediniu grūstuvu.

Žingsnis 7

Po stiklainiais padėkite gilias lėkštes, nes sūrymas ištekės. Viršų uždenkite lėkštute arba dangteliu. Neuždenkite sandariai.

Žingsnis 8

Laikykite namuose 2 dienas. Pirmąją dieną kopūstų nereikia pradurti. Antrąją dieną pradurkite 4 kartus Pradurkite, t. y. šaukšto galiuku kelis kartus pasiekite stiklainio dugną.

Žingsnis 9

Trečią dieną stiklainius išneškite į vėsią vietą.

Žingsnis 10

Ir tik ketvirtą dieną stiklainius uždarykite dangteliais ir padėkite į rūsį arba šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos