Publikavimo data: 2024-02-04
Obuolių biskvitas receptas
Klasikinis biskvitas - tai tešla, pagaminta iš cukraus, miltų ir kiaušinių. Yra ir kitų šio deserto rūšių, pavyzdžiui, šifoninis biskvitas, į kurį įeina sviestas, arba vaisių biskvitas. Pavyzdžiui, biskvitas su obuoliais yra puikus pagrindas gražiam ir kvapniam pyragui. Toks desertas ruošiamas labai paprastai, orkaitėje. Ir net nepaisant to, kad į tešlos sudėtį neįeina soda ar raugas, klasikinis obuolių biskvitas gaunasi orus. Kepimui rinkitės saldžius ir rūgščius obuolius. Jums reikės tik 4 jų gabalėlių. Receptas toks sėkmingas, kad pavyks net pradedantiesiems kepėjams.
Žingsnis 1
Nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos mažais gabalėliais. Persijokite miltus per sietelį į atskirą dubenį. Kiaušinius nuplaukite ir sausai nušluostykite. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180 laipsnių. Ištepkite formą sviestu ir pabarstykite miltais. Paruoškite maišytuvą arba blenderį.
Žingsnis 2
Paruoškite klasikinį obuolių biskvitą. Tam ant riebalais išteptos formos dugno išdėliokite obuolius. Supjaustykite sviestą ir sudėkite gabalėlius ant vaisių. Kad biskvitas būtų sultingesnis, reikėtų įdėti šiek tiek daugiau sviesto.
Žingsnis 3
Pradėkite plakti kiaušinius. Tai galite daryti maišytuvu arba dubenyje su mikseriu. Plakite 5-7 minutes, palaipsniui įmaišydami cukrų.
Žingsnis 4
Įmaišykite miltus. Tai darykite palaipsniui, mažindami greitį. Maišykite ne ilgiau kaip minutę. Kai tik tešla taps vientisa, išjunkite prietaisą. Supilkite tešlą ant obuolių.
Žingsnis 5
Toliau kepkite biskvitą. Įdėkite formą į orkaitę. Kepkite 40 minučių. Pirmąsias 25 minutes neatidarinėkite durelių, kad pyragas neapvirstų.
Žingsnis 6
Tradiciškai sausainiai puošiami cukraus pudra. Užtenka vieno valgomojo šaukšto.
Kategorijos