Publikavimo data: 2024-05-19
Obuolių bizė
Bizė išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "bučinys". Kitas deserto pavadinimas - "meringue love" - tik dar labiau sustiprina jo romantiškumą. Nepaisant to, kad įvairūs meringų desertai plačiai paplitę, ne visi ryžtasi juos gaminti. Ir veltui! Pasigaminti beė su obuoliais orkaitėje nėra taip sudėtinga, jei atsižvelgsite į keletą patarimų. Naudokite šviežius kiaušinius, saldžius obuolius ir laikykitės žingsnis po žingsnio aprašyto recepto.
Žingsnis 1
Paruoštus obuolius sudėkite į kepimo indą. Kepkite juos orkaitėje 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Išimkite iš orkaitės iškeptus obuolius ir pašalinkite šerdį. Obuolius sutrinkite per sietelį arba panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 3
Uždenkite obuolių padažą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 40-60 minučių.
Žingsnis 4
Į atvėsusį obuolių padažą suberkite cukraus pudrą. Šaukštu kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Baltymus supilkite į tyrę ir plakite mikseriu dideliu greičiu. Mišinys turi tapti baltas ir sutirštėti taip, kad jame būtų galima pastatyti šaukštą.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 80-100 ℃. Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą įprastu šaukštu dėkite obuolių mišinį.
Žingsnis 7
Kepkite obuolių meringą vidutinio stiprumo orkaitėje nuo 1,5 iki 2 valandų.
Žingsnis 8
Palikite meringą orkaitėje visiškai atvėsti apie 60-90 minučių. Perkelkite bizė į lėkštę.
Kategorijos