Publikavimo data: 2025-08-19
Obuolių terina su romu
Terrine - tai tarsi apkepo ir pašteto mišinys. Jo konsistencija ne tokia vientisa kaip pašteto, bet ne tokia kaip troškinio. Terinas ruošiamas iš mėsos, žuvies, daržovių, vaisių. Šiame recepte - obuolių terinas su romu.
Žingsnis 1
Nuplaukite obuolius. Nulupkite juos ir sutarkuokite plonais 1 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Sumaišykite cukrų, romą, citrinos sultis ir užvirinkite. Maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite karštą sirupą ant griežinėliais supjaustytų obuolių. Išmaišykite. Palikite 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Cukrų ir vandenį pakaitinkite iki aukso spalvos. Paruoštą mišinį supilkite į formą ir plonu sluoksniu aptepkite formos dugną ir šonus.
Žingsnis 4
Į formą sluoksnis po sluoksnio dėkite obuolių skilteles. Uždenkite formą folija ir kepkite orkaitėje 40 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių. Palikite 12 valandų, kad susigertų sultys.
Kategorijos