Obuolių terina su romu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Obuolių terina su romu

Terrine - tai tarsi apkepo ir pašteto mišinys. Jo konsistencija ne tokia vientisa kaip pašteto, bet ne tokia kaip troškinio. Terinas ruošiamas iš mėsos, žuvies, daržovių, vaisių. Šiame recepte - obuolių terinas su romu.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
87 kcal.
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Obuolių terina su romu Žingsnis 1
Nuplaukite obuolius. Nulupkite juos ir sutarkuokite plonais 1 mm storio griežinėliais.

Žingsnis 2

Obuolių terina su romu Žingsnis 2
Sumaišykite cukrų, romą, citrinos sultis ir užvirinkite. Maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite karštą sirupą ant griežinėliais supjaustytų obuolių. Išmaišykite. Palikite 20 minučių.

Žingsnis 3

Obuolių terina su romu Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Cukrų ir vandenį pakaitinkite iki aukso spalvos. Paruoštą mišinį supilkite į formą ir plonu sluoksniu aptepkite formos dugną ir šonus.

Žingsnis 4

Į formą sluoksnis po sluoksnio dėkite obuolių skilteles. Uždenkite formą folija ir kepkite orkaitėje 40 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių. Palikite 12 valandų, kad susigertų sultys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos