Obuolių terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Obuolių terinas

Šis neįprastas desertas pradžiugins prancūzų virtuvės mėgėjus. Jis žavi savo paprastumu ir ypatingu lengvumu. Obuolių terinas - tai orkaitėje kepta obuolių tyrė su cinamonu. Jis tik iš pažiūros primena pyragą ar pudingą, tačiau skoniu labiau primena keptą obuolių suflė su cinamonu. Kad obuoliai nepatamsėtų, į jį įpilama citrinos sulčių. Kalbant apie cukrų, viskas priklauso nuo jūsų, jei norite pasimėgauti saldžiu skanėstu, berkite visą cukraus kiekį arba jį sumažinkite pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Obuolių terinas Žingsnis 1
Nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Supilkite citrinos sultis, cukrų ir cinamoną. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir virkite apie 5 minutes.

Žingsnis 2

Obuolių terinas Žingsnis 2
Kai obuoliai šiek tiek suminkštės, nukelkite puodą nuo ugnies, perkelkite obuolius į dubenį ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Obuolių mišinį padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Obuolių terinas Žingsnis 3
Tada ištirpinkite sviestą ir supilkite į obuolių padažą. Gerai išmaišykite ir nuolat maišydami po vieną įmuškite vištų kiaušinius. Obuolių ir kiaušinių plakti nereikia, tik tiek, kad obuolių padažas būtų vientisas ir vienalytis.

Žingsnis 4

Obuolių terinas Žingsnis 4
Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite į jį obuolių tyrę. Kepkite obuolių teriną 190 ℃ temperatūros orkaitėje apie 40-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos