Publikavimo data: 2025-08-20
Obuolių terinas
Šis neįprastas desertas pradžiugins prancūzų virtuvės mėgėjus. Jis žavi savo paprastumu ir ypatingu lengvumu. Obuolių terinas - tai orkaitėje kepta obuolių tyrė su cinamonu. Jis tik iš pažiūros primena pyragą ar pudingą, tačiau skoniu labiau primena keptą obuolių suflė su cinamonu. Kad obuoliai nepatamsėtų, į jį įpilama citrinos sulčių. Kalbant apie cukrų, viskas priklauso nuo jūsų, jei norite pasimėgauti saldžiu skanėstu, berkite visą cukraus kiekį arba jį sumažinkite pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Supilkite citrinos sultis, cukrų ir cinamoną. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir virkite apie 5 minutes.
Žingsnis 2
Kai obuoliai šiek tiek suminkštės, nukelkite puodą nuo ugnies, perkelkite obuolius į dubenį ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Obuolių mišinį padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Tada ištirpinkite sviestą ir supilkite į obuolių padažą. Gerai išmaišykite ir nuolat maišydami po vieną įmuškite vištų kiaušinius. Obuolių ir kiaušinių plakti nereikia, tik tiek, kad obuolių padažas būtų vientisas ir vienalytis.
Žingsnis 4
Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite į jį obuolių tyrę. Kepkite obuolių teriną 190 ℃ temperatūros orkaitėje apie 40-50 minučių.
Kategorijos