Obuolių želė zefyrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Obuolių želė zefyrai

Norint paruošti zefyrus namuose, naudojamas agaras, kuris padės desertui sutirštėti iki reikiamos konsistencijos. Taip pat galima naudoti želatiną, tačiau tada visas gaminimo procesas tampa daug sudėtingesnis. Zefyrai iš obuolių želė dėl sudedamųjų dalių rinkinio paprastai būna šviesiai pilki, tačiau jų spalvą galima pakeisti į zefyrų masę įmaišius dažiklių. Tuomet patiekalas pasirodys dar apetitiškesnis.
Gaminimo laikas
1440 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
221 kcal.
Angliavandeniai
57 g
Alergenai: Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuolių želė zefyrai Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Puodą su cukrumi ir likusiu vandeniu statykite ant vidutinės ugnies, o užvirus pavirkite dar 5-7 minutes. Kol kas nemaišykite sirupo šaukštu, tik švelniai pakratykite puodą. Tada įpilkite citrinos rūgšties, išmaišykite šaukštu, supilkite agarą ir virkite dar 3-5 minutes, kol sutirštės.

Žingsnis 2

Obuolių želė zefyrai Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Atskirame dubenyje gerai išmaišykite uogienę, vanilę ir kiaušinio baltymą, kol masė pabals ir taps kelis kartus didesnė. Tada, nenustodami plakti, plona srovele supilkite sirupą, o kai jis baigsis, plakite dar apie minutę.

Žingsnis 3

Obuolių želė zefyrai Žingsnis 3
Palikite zefyrus sustingti. Greitai perkelkite zefyrų masę į konditerinį maišelį ir pradėkite pilti ant pergamento. Tada palikite zefyrus pastovėti, kad zefyro išorė pasidengtų plona plutele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos