Publikavimo data: 2024-04-28
Obuolių želė zefyrai
Norint paruošti zefyrus namuose, naudojamas agaras, kuris padės desertui sutirštėti iki reikiamos konsistencijos. Taip pat galima naudoti želatiną, tačiau tada visas gaminimo procesas tampa daug sudėtingesnis. Zefyrai iš obuolių želė dėl sudedamųjų dalių rinkinio paprastai būna šviesiai pilki, tačiau jų spalvą galima pakeisti į zefyrų masę įmaišius dažiklių. Tuomet patiekalas pasirodys dar apetitiškesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Puodą su cukrumi ir likusiu vandeniu statykite ant vidutinės ugnies, o užvirus pavirkite dar 5-7 minutes. Kol kas nemaišykite sirupo šaukštu, tik švelniai pakratykite puodą. Tada įpilkite citrinos rūgšties, išmaišykite šaukštu, supilkite agarą ir virkite dar 3-5 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Atskirame dubenyje gerai išmaišykite uogienę, vanilę ir kiaušinio baltymą, kol masė pabals ir taps kelis kartus didesnė. Tada, nenustodami plakti, plona srovele supilkite sirupą, o kai jis baigsis, plakite dar apie minutę.
Žingsnis 3
Palikite zefyrus sustingti. Greitai perkelkite zefyrų masę į konditerinį maišelį ir pradėkite pilti ant pergamento. Tada palikite zefyrus pastovėti, kad zefyro išorė pasidengtų plona plutele.
Kategorijos