Publikavimo data: 2024-04-05
Okroška su dešra ir šviežiais agurkais
Karštu vasaros oru ant stalo tinka okroška su dešra. Į klasikinės okroškos receptą įeina rūgpienis, kurio pagrindas pilamas tiesiai į serviravimo lėkštę. Receptas su dešra ant rūgpienio leidžia paruošti lengvą ir gaivų patiekalą. Nuo kvaso pasirinkimo priklausys bendras patiekalo skonis. Jis neturėtų būti saldus. Neturėtų būti jokių dirbtinių komponentų, tik gyvos fermentacijos produktas.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Supjaustykite šviežius agurkus, virtą dešrą, virtas bulves, kiaušinius kubeliais, susmulkinkite svogūną ir petražoles. Susmulkintus svogūnus sudėkite į puodą ir sutrinkite plaktuvu, kad išsiskirtų sultys. Į puodą su svogūnais sudėkite visus susmulkintus ingredientus. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos. Į lėkštes sudėkite puodo pagrindą, užpilkite rūgpieniu. Į okrošką įpilkite šaukštą grietinės.
Kategorijos