Publikavimo data: 2025-08-19
Okroška su grietine ir majonezu
Mūsų šeimoje okroška ruošiama su majonezu ir grietine, ir tai mums yra pats skaniausias variantas. Geriau okrošką užpilti gazuotu vandeniu, tada ji taps "aštresnė" ir pikantiškesnio skonio.
Žingsnis 1
Virtą dešrą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite agurką.
Žingsnis 3
Susmulkinkite petražoles, krapus ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 4
Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir susmulkinkite (galite naudoti stambią tarką).
Žingsnis 5
Išvirkite bulves, nulupkite ir supjaustykite.
Žingsnis 6
Atskirame inde sumaišykite grietinę, majonezą ir nedidelį kiekį vandens bei gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Ištirpintą grietinę ir majonezą supilkite į likusius ingredientus, pagal skonį įberkite druskos ir pusės citrinos sulčių.
Kategorijos