Okroška su grietine ir majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Okroška su grietine ir majonezu

Mūsų šeimoje okroška ruošiama su majonezu ir grietine, ir tai mums yra pats skaniausias variantas. Geriau okrošką užpilti gazuotu vandeniu, tada ji taps "aštresnė" ir pikantiškesnio skonio.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
63 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Okroška su grietine ir majonezu Žingsnis 1
Virtą dešrą supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Okroška su grietine ir majonezu Žingsnis 2
Nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite agurką.

Žingsnis 3

Okroška su grietine ir majonezu Žingsnis 3
Susmulkinkite petražoles, krapus ir žaliuosius svogūnus.

Žingsnis 4

Okroška su grietine ir majonezu Žingsnis 4
Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir susmulkinkite (galite naudoti stambią tarką).

Žingsnis 5

Okroška su grietine ir majonezu Žingsnis 5
Išvirkite bulves, nulupkite ir supjaustykite.

Žingsnis 6

Okroška su grietine ir majonezu Žingsnis 6
Atskirame inde sumaišykite grietinę, majonezą ir nedidelį kiekį vandens bei gerai išmaišykite.

Žingsnis 7

Okroška su grietine ir majonezu Žingsnis 7
Ištirpintą grietinę ir majonezą supilkite į likusius ingredientus, pagal skonį įberkite druskos ir pusės citrinos sulčių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos, šaltos sriubos, okroška, mėsos patiekalai, įspūdingas receptas, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, bulvių sezonas, agurkų sezonas, ridikėlių sezonas, receptų knyga, sriubos su dešra, sriubos su kiaušiniu, sriubos su vištienos kiaušiniu, vakarienė su bulvėmis, okroška su dešra

Kategorijos