Publikavimo data: 2024-06-08
Olivier salotos su lašiša
"Olivier" salotas išrado prancūzų kilmės virtuvės šefas Lucienas Olivier, dirbęs restorane Maskvoje. Manoma, kad jis paslėpė originalų salotų receptą, o pirminė produktų sudėtis nežinoma. Pagal vieną iš versijų, į tikrąsias "Olivjė" įėjo tetervinai, bulvės, vėžių kakleliai, agurkai, salotų lapai, Provanso majonezas, jautienos sultinio želė, kaparėliai ir alyvuogės. Tačiau jei "Olivjė" gaminsite su lašiša, jis pasirodys ne mažiau išskirtinis nei garsiojo šefo variantas.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotoms skirtus ingredientus. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais arba kubeliais. Bulves, morkas ir marinuotą agurką supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir kietai virtus kiaušinius.
Žingsnis 2
Pasigaminkite "Olivier" salotų su lašiša. Salotinėje sumaišykite svogūnus, lašišos gabalėlius, griežinėliais pjaustytas bulves, kiaušinius, morkas ir agurkus. Įdėkite žaliųjų žirnelių, pipirų ir druskos. Užpilkite salotas majonezu ir viską atsargiai išmaišykite.
Kategorijos