Omletas su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Omletas su grybais

Tradicinis prancūziškas omletas gaminamas tik iš kiaušinių. Tačiau šiame recepte siūlome prie kiaušinių pridėti šiek tiek pieno ir miltų. Dėl pieno omletas taps švelnesnis ir kreminis, o dėl miltų - sotus ir purus. Į omletą įberkite grybų ir gardūs kvapnūs pusryčiai paruošti.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
202 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Omletas su grybais Žingsnis 1
Kiaušinius nuplaukite ir sudaužykite į gilų dubenį.

Žingsnis 2

Omletas su grybais Žingsnis 2
Į kiaušinius suberkite miltus ir supilkite pieną. Išplakite produktus iki vientisos masės. Galite įberti druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Omletas su grybais Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus ir įmaišykite juos į kiaušinių masę. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 4

Omletas su grybais Žingsnis 4
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir 3-4 minutes pakepinkite augaliniame arba alyvuogių aliejuje. Grybus lengvai pasūdykite.

Žingsnis 5

Omletas su grybais Žingsnis 5
Užpilkite grybus kiaušinių mase ir uždenkite dangčiu. Kepkite omletą ant silpnos ugnies 5 minutes.

Žingsnis 6

Omletas su grybais Žingsnis 6
Kai omletas bus beveik paruoštas, galite jį apibarstyti sūriu. Kai tik sūris išsilydo, nuimkite omletą su grybais nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos