Publikavimo data: 2024-03-26
Omletas su grybais
Tradicinis prancūziškas omletas gaminamas tik iš kiaušinių. Tačiau šiame recepte siūlome prie kiaušinių pridėti šiek tiek pieno ir miltų. Dėl pieno omletas taps švelnesnis ir kreminis, o dėl miltų - sotus ir purus. Į omletą įberkite grybų ir gardūs kvapnūs pusryčiai paruošti.
Žingsnis 1
Kiaušinius nuplaukite ir sudaužykite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Į kiaušinius suberkite miltus ir supilkite pieną. Išplakite produktus iki vientisos masės. Galite įberti druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus ir įmaišykite juos į kiaušinių masę. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir 3-4 minutes pakepinkite augaliniame arba alyvuogių aliejuje. Grybus lengvai pasūdykite.
Žingsnis 5
Užpilkite grybus kiaušinių mase ir uždenkite dangčiu. Kepkite omletą ant silpnos ugnies 5 minutes.
Žingsnis 6
Kai omletas bus beveik paruoštas, galite jį apibarstyti sūriu. Kai tik sūris išsilydo, nuimkite omletą su grybais nuo ugnies.
Kategorijos