Omletas su malta mėsa keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Omletas su malta mėsa keptuvėje

Omletas - prancūziškas patiekalas iš plaktų kiaušinių. Pirmojo omleto receptas atsirado XIX a., kai Austrijos valdovas po medžioklės buvo labai išalkęs ir užsuko pietauti į vargšų namelį. Šeimininkas nesitikėjo svečių, tačiau negalėjo atsisakyti imperatoriaus. Norėdamas pamaitinti Austrijos vadovą, valstietis paruošė patiekalą iš visko, kas buvo namuose: kiaušinių, pieno, cukraus, miltų ir sultenių. Imperatorius buvo sužavėtas patiekalu ir įsakė dvaro virėjui nukopijuoti valstiečio receptą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Omletas su malta mėsa keptuvėje Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius.

Žingsnis 2

Omletas su malta mėsa keptuvėje Žingsnis 2
Įpilkite šiek tiek pieno, kad omletas būtų minkštesnis, ir išmaišykite šluotele arba šakute.

Žingsnis 3

Omletas su malta mėsa keptuvėje Žingsnis 3
Ant kaitlentės pastatykite keptuvę ir sudėkite į ją maltą mėsą. Apkepkite ją aliejuje.

Žingsnis 4

Omletas su malta mėsa keptuvėje Žingsnis 4
Įpilkite keptą maltą mėsą paruoštu kiaušinių mišiniu. Nepamirškite omleto pasūdyti.

Žingsnis 5

Omletas su malta mėsa keptuvėje Žingsnis 5
Uždenkite omletą dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos