Publikavimo data: 2024-04-01
Omletas su malta mėsa keptuvėje
Omletas - prancūziškas patiekalas iš plaktų kiaušinių. Pirmojo omleto receptas atsirado XIX a., kai Austrijos valdovas po medžioklės buvo labai išalkęs ir užsuko pietauti į vargšų namelį. Šeimininkas nesitikėjo svečių, tačiau negalėjo atsisakyti imperatoriaus. Norėdamas pamaitinti Austrijos vadovą, valstietis paruošė patiekalą iš visko, kas buvo namuose: kiaušinių, pieno, cukraus, miltų ir sultenių. Imperatorius buvo sužavėtas patiekalu ir įsakė dvaro virėjui nukopijuoti valstiečio receptą.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 2
Įpilkite šiek tiek pieno, kad omletas būtų minkštesnis, ir išmaišykite šluotele arba šakute.
Žingsnis 3
Ant kaitlentės pastatykite keptuvę ir sudėkite į ją maltą mėsą. Apkepkite ją aliejuje.
Žingsnis 4
Įpilkite keptą maltą mėsą paruoštu kiaušinių mišiniu. Nepamirškite omleto pasūdyti.
Žingsnis 5
Uždenkite omletą dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Kategorijos