Publikavimo data: 2024-03-29
Omletas su varške
Omletas su varške - puikus pusryčių ar užkandžių pasirinkimas. Tinka ir suaugusiesiems, ir vaikams. Patiekalas labai sotus ir sveikas, jame daug baltymų ir kalcio. Lengvai paruošiamas omletas labai panašus į apkepą, tačiau skiriasi puresne tekstūra. Visai šeimai patrauklų pusryčių patiekalą galima paruošti sūriai su žolelėmis ir sūriu arba kaip saldų desertą prie arbatos ar kavos. Saldų omletą galima gardinti cinamonu arba karčiu tarkuotu šokoladu.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir pieną, gerai išmaišykite, tada sudėkite varškę ir cukrų. Vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir supilkite omleto pagrindą.
Žingsnis 3
Omletą kepkite ant silpnos ugnies po dangčiu, kol paruduos 7-10 min.
Žingsnis 4
Paruoštą omletą su varške perkelkite į serviravimo lėkštę arba supjaustykite gabalėliais. Viršų papuoškite trupučiu cukraus pudros arba tarkuotu karčiuoju šokoladu. Mėgaukitės!
Kategorijos